Yoga - Delphis

Yoga

Maandagavond 18.30-19.30 Yin Yoga van Dorien

Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga en richt zich op het verkrijgen van meer energie, geestelijke balans en een sterk en flexibel lichaam.

Deze les is geschikt voor beginners, ervaring met Yoga is niet nodig. Yin Yoga is ook zeer geschikt voor mensen die veel en intensief sporten (bv. hardlopen) en willen werken aan hun souplesse.

Dinsdagavond 20.15-21.15 Yogalates van Diane

Yogalates is een combinatie van Pilates en Yoga. De dynamische Pilates oefeningen worden afgewisseld met de staande en zittende houdingen uit de Yoga. Bewust worden van de ademhaling en het met aandacht bewegen op het ritme van jouw adem helpt je meer te ontspannen in de houdingen en geeft je uiteindelijk meer ruimte en rust in je lijf om te groeien.

Om de les een dynamisch karakter te geven worden er oefenseries uit de Pilates in deze les toegevoegd. De Yogalates geeft het lichaam de voordelen die het beoefenen van zowel Yoga als Pilates met zich meebrengt. Sterkere spieren, verbeterde lichaamshouding en rompstabiliteit. Verbetering van de doorbloeding, verhoging van de weerstand en afname van klachten die ontstaan door spanning.

Woensdag ochtend 11.00-12.00 Vinyasa Flow/ Power Yoga van Dorien

Vinyasa Flow is een actieve vorm van Yoga. De ademhaling is in deze les een belangrijk component, deze wordt aan de houdingen verbonden. Er is bijna geen tijd om met gedachten mee te gaan, waardoor men ook wel eens zegt dat Vinyasa Flow ‘meditatie door beweging’ is. Een uitdagende en dynamische vorm van Yoga. Doordat de docent altijd opties geeft,  is deze les toegankelijk voor iedereen. De flow/ het bewegen op de adem in deze les is belangrijker dan het uitbouwen en perfectioneren van de houding.

Donderdag avond 20.00-21.00 Yin Yoga van Dorien

Yin Yoga staat voor rust! Rust in de houding, rust in je lichaam maar vooral ook rust in je hoofd. Een mooie tegenhanger van het leven dat we leiden met alle prikkels van de buitenwereld.

In de Yin Yoga blijf je ongeveer 3 tot 5 minuten in een houding. Je neemt tijd voor je lichaam, gevoel en in het NU zijn. Er gebeurt ondertussen nog veel meer met je lichaam in Yin-houdingen maar dat wordt tijdens de les duidelijk toegelicht.

Een zeer ontspannen les die voor iedereen toegankelijk is. Zeker ook voor mensen die rugklachten ervaren.

Vrijdagmiddag 15.00-16.00 Yin/Yang Yoga van Linde

De basis van deze les is een actieve flow van Yoga bewegingen  (Vinyasa), die wordt afgewisseld met rustige houdingen uit de Yin Yoga. Deze les is geschikt voor beginners.