Yoga

Yoga

Soami - Yogapositionen

De yogalessen worden bij Delphis uitsluitend verzorgd door gediplomeerde Yoga-docentes die ook werkzaam zijn bij diverse yogascholen. Hierdoor hebben wij de luxe om meerdere vormen van yoga te kunnen aanbieden op ieder gewenst niveau. Wil je graag weten welke vormen dat zijn en wat deze vormen precies inhouden? Kijk snel verder!

Maandagavond: Yin yoga

Docent: Dorien

Yin yoga is een rustige vorm van yoga en richt zich op het verkrijgen van meer energie, geestelijke balans en een sterk en flexibel lichaam.
Deze les is geschikt voor beginners, ervaring met yoga is niet nodig. Yin yoga is ook zeer geschikt voor mensen die veel en intensief sporten (bv. hardlopen) en die willen werken aan hun souplesse.

 

Dinsdagmiddag: Yoga

Docent: Dorien

De yoga vorm die tijdens deze les wordt gegeven is de Easyflow yoga, ook wel bekend als Vinyasa Flow. De intensiteit van deze les ligt door het verbinden van de houdingen hoger dan de Hatha yoga maar is zachter dan de krachtige poweryoga. Het bewust bewegen op de adem staat ook bij deze yoga vorm centraal. Het regelmatig beoefenen van yoga maakt je sterker, verbetert je lichaamshouding, verbetert je doorbloeding en geeft rust.

 

Woensdag ochtend: Vinyasa flow/power yoga

Docent: Dorien

Vinyasa flow is een actieve vorm van yoga. De adem is in deze les prominent aanwezig door deze aan de houdingen te verbinden. Er is bijna geen

tijd om met gedachten mee te gaan, waardoor men ook wel eens zegt dat Vinyasa flow ‘meditatie door beweging’ is. Een uitdagende en dynamische vorm van yoga. Door de opties die altijd gegeven worden door de docent, is deze les toegankelijk voor iedereen. De flow/het bewegen op de adem in deze les is belangrijker dan het uitbouwen en perfectioneren van de houding.

 

Donderdag avond: Yin yoga

Docent: Dorien

Yin yoga staat voor rust! Rust in de houding, rust in je lichaam maar vooral ook rust in je hoofd. Een mooie tegenhanger van het leven dat we leiden met alle prikkels van de buitenwereld.

In de yin yoga blijf je ongeveer 3 tot 5 minuten in een houding. Je neemt tijd voor je lichaam, gevoel en in het NU zijn. Er gebeurt ondertussen nog veel meer met je lichaam in yin-houdingen maar dat wordt tijdens de les duidelijk toegelicht.
Een zeer ontspannen les die voor iedereen toegankelijk is. Zeker ook voor mensen die rugklachten ervaren.

 

Vrijdagmiddag: Yin/yang yoga

Docent: Zenora

De basis van deze les is een actieve flow van yoga bewegingen (Vinyasa), die wordt afgewisseld met rustige houdingen uit de yin yoga. Deze les is geschikt voor beginners.